Home Celebracions NADAL i FAMILIA
NADAL i FAMILIA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per J.A. Pagola   
dimarts, 26 de desembre de 2017 20:02
Nadal – B
Lluc 2,1-14
EN UNA MENJADORA
Segons el relat de Lluc, és el missatge de l’àngel als pastors el que ens ofereix les claus per llegir des de la fe el misteri contingut en un nen nascut en estranyes circumstàncies als afores de Betlem.
És de nit. Una claredat desconeguda il·lumina les tenebres que cobreixen Betlem. La llum no baixa sobre el lloc on es troba el nen, sinó que envolta els pastors que senten el missatge. El nen queda ocult en la foscor, en un lloc desconegut. Cal fer un esforç per descobrir-lo.
Aquestes són les primeres paraules que hem d’escoltar: «No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria». És una cosa molt gran el que ha succeït. Tots tenim motiu per alegrar-nos-en. Aquest nen no és de Maria i de Josep. Ens ha nascut a tots. No és només d’uns privilegiats. És per a tothom.
Els cristians no hem d’acaparar aquestes festes. Jesús és dels que el segueixen amb fe i dels que l’han oblidat, dels que confien en Déu i dels que dubten de tot. Ningú està sol davant les seves pors. Ningú està sol en la seva solitud. Hi ha Algú que pensa en nosaltres.
Així ho proclama el missatger: «Avui us ha nascut un Salvador, que és el Messies, el Senyor». No és el fill de l’emperador August, dominador del món, celebrat com a salvador i portador de la pau gràcies al poder de les seves legions. El naixement d’un poderós no és bona notícia en un món on els febles són víctimes de tota mena d’abusos.
Aquest nen neix en un poble sotmès a l’Imperi. No té ciutadania romana. Ningú espera a Roma el seu naixement. Però és el Salvador que necessitem. No estarà al servei de cap César. No treballarà per a cap imperi. És el Fill de Déu que es fa home. Només buscarà el regne del seu Pare i la seva justícia. Viurà per fer la vida més humana. En ell hi trobarà aquest món injust la salvació de Déu.
On és aquest nen? Com el podem reconèixer? Això diu el missatger: «Això us servirà de senyal: trobareu un infant faixat amb bolquers i posat en una menjadora». El nen ha nascut com un exclòs. Els seus pares no li han pogut trobar un lloc acollidor. La seva mare l’ha infantat sense ajuda de ningú. Ella mateixa s’ha valgut com ha pogut per embolicar-lo en bolquers i ajeure’l en una menjadora.
En aquesta menjadora comença Déu la seva aventura entre els homes. No el trobarem entre els poderosos, sinó en els febles. No és en les grandeses i l’espectacularitat, sinó en el pobre i petit. Anem a Betlem; tornem a les arrels de la nostra fe. Cerquem Déu allà on s’ha encarnat.
José Antonio Pagola

31 desembre
Sagrada Família – B
Lluc 2,22-40
LLARS CRISTIANES
Avui es parla molt de la crisi de la institució familiar. Certament, la crisi és greu. No obstant això, tot i que som testimonis d’una veritable revolució en la conducta familiar, i molts han predicat la mort de diverses formes tradicionals de família, ningú anuncia avui seriosament la desaparició de la família.
Al contrari, la història sembla ensenyar-nos que en els temps difícils s’estrenyen més els vincles familiars. L’abundància separa els homes. La crisi i la penúria els uneixen. Davant el pressentiment que viurem temps difícils, són bastants els que presagien un nou renaixement de la família.
Sovint, el desig sincer de molts cristians d’imitar la Família de Natzaret ha afavorit l’ideal d’una família fonamentada en l’harmonia i la felicitat de la pròpia llar. Sens dubte cal també avui promoure l’autoritat i responsabilitat dels pares, l’obediència dels fills, el diàleg i la solidaritat familiar. Sense aquests valors la família fracassarà.
Però no qualsevol família respon a les exigències del Regne de Déu plantejades per Jesús. Hi ha famílies obertes al servei de la societat i famílies egoistes, replegades sobre si mateixes. Famílies autoritàries i famílies on s’aprèn a dialogar. Famílies que eduquen en l’egoisme i famílies que ensenyen solidaritat.
Concretament, en el context de la greu crisi econòmica que estem patint, la família pot ser una escola d’insolidaritat en la qual l’egoisme familiar es converteix en criteri d’actuació que configurarà el comportament social dels fills. I pot ser, per contra, un lloc en el qual el fill pot recordar que tenim un Pare comú, i que el món no s’acaba a les parets de la casa.
Per això no podem celebrar la festa de la Família de Natzaret sense escoltar el repte de la nostra fe. Seran les nostres llars un lloc on les noves generacions podran sentir la crida de l’Evangeli a la fraternitat universal, la defensa dels abandonats i la recerca d’una societat més justa, o es convertiran en l’escola més eficaç d’indiferència, d’inhibició i de passivitat egoista davant els
problemes aliens?
José Antonio Pagola
Darrera actualització de diumenge, 31 de desembre de 2017 11:09
 
Copyright © 2018 Parròquia de l'Encarnació. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.

NASHVILLE, Tenn. -- Delanie Walker hasn't been asked for help too often this summer. It's not that the Tennessee Titans tight end isn't willing, and he has a wealth of knowledge to share going into his 12th season, but fewer rookies are seeking it out this year. Kendall Wright Jerseys Why? Walker has a hypothesis. "They’re kinda scared of me," Walker said. "If they ask me for help, I try to give my best advice. But they kinda are starstruck. When they were in elementary, I was in the NFL. Sometimes I think they’re just happy to play beside me."

Walker, who turned 33 last Saturday, is a rare physical specimen at the top of his game. Marcus Mariota Jerseys There aren't many 30-plus players, outside of quarterbacks and specialists, that remain among the top five-to-seven players at their position. Recent NFL history tells him he should be preparing to disappear into retirement. Delanie Walker Jerseys He calls that a lie. In a Titans offense filled with new toys at the receiving positions, Walker remains one of Marcus Mariota's favorite targets when it matters the most. Walker says he's happy that Eric Decker, Corey Davis and Taywan Taylor have been added to play beside him. But that doesn't mean he won't eat anymore. Walker wants to make that clear.

So it's no surprise at the end of Thursday's practice when Mariota finds Walker blazing down the seam for a touchdown against the Carolina Panthers defense. "He hasn't slowed a bit. He's still at full-strength, he's still very difficult to cover," Titans coach Mike Mularkey said. DeMarco Murray Jerseys "He takes such good care of his body and it shows up out here every day." The word "still" resonates when it comes out of Mularkey's mouth in reference to Walker. Longevity, like availability, is a skill. Walker doesn't have a magic potion or special workout shift that has caused him to remain dominant at 33. He says he does what he's always done: eat well, get rest and grind like he's still a sixth-round pick trying to make the team.

"I still see myself as one of the guys everybody looks at to make a play," Walker said. Derrick Henry Jerseys So when fantasy football pundits wonder how the Titans are going to spread the ball around to Walker, Decker, Davis, Rishard Matthews, DeMarco Murray and Derrick Henry, among others, Walker isn't worried about getting squeezed out. Eddie George Jerseys "I don’t cry when I don’t get catches, but I’m always hungry," said Walker, who had 65 catches for 800 yards and seven touchdowns last season. "I’m always going to compete. I want the ball. I want to eat, but I have to get open. That’s the rules of the game. Whoever is open, is going to eat."